Nytt industriområde i Lima för att lyfta bygden

DalaFrakt Entreprenad är delaktiga i att ge Lima, Malung-Sälens kommun, ett nytt industriområde.

Asfaltering, avlopp och byggnation av vägar ingår i ett nytecknat avtal i Lima, Malung-Sälens kommun.
– Det här är stort för oss. Det är positivt att det ger plats för nya företag, säger Magnus Lindblad, affärsområdeschef för DalaFrakt Entreprenad.

Samarbete med driven entreprenör

Magnus Lindblad vill lyfta Daniel Bröyt, som till stor del ligger bakom att DalaFrakt fick detta jobb.
– Han är en lokal entreprenör och är väldigt drivande, säger Magnus Lindblad. Limabon Daniel Bröyt driver Team Bröyt, som är verksamma inom mark och anläggning. Han kommer personligen att vara involverad som platschef.
– Vi hjälps åt att lösa projektet och resurserna, säger Daniel Bröyt.
Beställare av uppdraget är Lima jordägande socknemän, på uppdrag av Lima Besparingsskog. Projektet väntas bli klart sista november 2023, så när som på ett lager asfalt som kommer att läggas nästa år. Anledningen till detta är för att få möjlighet att se hur asfalten klarar vintern.

Stort jobb

Uppdraget, som redan är igång, innefattar asfaltering av 10 000 kvadratmeter vägar och övrig yta samt 2 000 meter ledningar.
– DalaFrakt anläggning kommer att frakta hit en hel del grus. Det är 10 000 ton grus som ska tas från våra täkter och fraktas till bygget, säger Magnus Lindblad.
Han tycker att Lima besparingsskog är duktiga, och bidrar till bygden. De tomter som skapas kommer att säljas till företag.

Vad innebär det här industriområdet för bygden?
– Det har funnits ett behov av byggbar industritomt i ett antal år. Det här projektet kommer
helt klart att gynna det lokala näringslivet, säger Daniel Bröyt.
– Ska man se det från bygdens perspektiv så är det stora fulla personalparkeringar som behövs. Vi vill behålla ortsbor och kanske få några nya.
Han nämner närheten till Sälen och goda kommunikationer som fördelar rent geografiskt med Lima.