Fortsatt förtroende från Bonäs-Våmhus vägsamfällighet

Fortsatt förtroende från Bonäs-Våmhus vägsamfällighet för DalaFrakt

DalaFrakt har vunnit en upphandling med Bonäs-Våmhus vägsamfällighet. Uppdraget medför sannolikt fler uppdrag i närområdet, då det är ett flertal aktörer med vägnät som ansluter till vägsamfälligheten.

– Vi har skött om de här vägarna sedan innan DalaFrakt bildades, säger Mats Mårten, som äger Mats Mårten Entreprenad.

Året runt-uppdrag

Uppdraget sker året runt, och innefattar allt från reparationer och trumbyten till dikning, grushyvling och grusåtervinning.

– Det rör sig om 35-37 mil väg totalt. Sen är det andra uppdrag i närheten, som till exempel skötseln av vägen till en vindpark, säger Mats Mårten.

Han förklarar att det är mest att göra på vintern för företaget, då det genom åren har behövts regelbunden plogning och sandning.

Tre plus två år

Avtalet löper på i tre år, med chans till förlängning ytterligare två år.

Förra avtalet tog slut under våren 2023. Därefter lades det ut som anbud, där DalaFrakt ansågs mest fördelaktigt. Mats Mårten och hans anställda känner vägarna kring Bonäs och Våmhus utan och innan. Han bor själv i området, och har underhållit vägarna sedan 15-20 år tillbaka.

– Det här är bra för DalaFrakt och skönt för oss som företag. Såna här uppdrag är sånt som ger en grund för att man som entreprenadföretag ska kunna planera framåt och investera, säger Mats Mårten.

I företaget är det han och två till, plus konsulter, som kommer att hantera uppdraget från vägsamfälligheten.