DalaFrakt och Skoglunds samarbetar för äldreboende i Saxnäs

PHOTO-2024-04-15-13-14-08

I samarbete med Skoglunds Bygg bygger DalaFrakt Entreprenad om fem innergårdar vid Mora Strands äldreboende i Saxnäs. Målet är att skapa ”sinnenas trädgårdar” där de boende kan njuta av natur och grönska.

Platschef Efraim Sandén beskriver projektet som en samverkansentreprenad med Skoglunds för att bygga om innergårdarna vid Mora Strands äldreboende, samt utöka och renovera parkeringen. DalaFrakt Entreprenad har i uppgift att renovera innergårdarna för att skapa en lugn och stimulerande miljö för människorna som bor på boendet.
– Det ska bli sinnenas trädgård, säger Sandén.
Projektet innebär inte bara en ren ombyggnad av innergårdar, utan det representerar också en investering i att skapa en trivsam miljö för de äldre att kunna njuta av och känna sig hemma i.
– Det ska finnas möjlighet för de äldre att sitta och plantera lite om de klarar det. Eller bara sitta och titta på blommorna, fortsätter han.

Framsteg och utmaningar

Arbetet med projektet inleddes i februari, och med planerad avslutning i september 2025, är det nu i full gång. Trots utmaningar, som att få in tung utrustning i trånga utrymmen, har teamet löst problemen och säkerställt en smidig arbetsprocess.
– Det som är lite speciellt med jobbet i sig är att vi behöver lyfta in en grävmaskin med mobilkran i varje innergård, förklarar Sandén.

Samarbete och framtidsutsikter

Samarbetet mellan DalaFrakt Entreprenad och Skoglunds har varit nyckeln till framgången.
– Jag tycker det fungerar väldigt, väldigt bra, säger Sandén. Han betonar särskilt den positiva upplevelsen av att arbeta med Magnus, platschefen för Skoglunds.

I en tid där jämställdhet på arbetsplatsen är en prioritet, lyfter Sandén också det positiva i att se kvinnor ta plats inom byggbranschen. Han nämner en ung praktikant som är en del av teamet och bidrar till arbetet med entusiasm och engagemang.
– Jag tycker det är lite roligt att det är tjejer som vill vara med också. För det är bristvara inom vårt yrke, speciellt på anläggarsidan, säger han.

Postad i: