Chaufförsbrist präglade Yrkesförarens dag

roger

Bristen på yrkesförare var ett stort samtalsämne i samband med året upplaga av Yrkesförarens dag, som i år hade samlingsplats i Borlänge.
– Det märks tydligt inom branschen att det råder en stor brist på yrkesförare. Många har pratat om just detta, säger Roger Odheden, som representerade DalaFrakt.

news-2019-09-09

DalaFrakts Roger Odheden är på Yrkesförarens dag och visar bland annat upp foldern ”Kör för DalaFrakt”.

När det gäller bristen på yrkeschaufförer märktes det att DalaFrakt varit tidigt ute när det gäller att arbeta för att attrahera framtidens yrkeschaufförer. Bland annat genom kampanjen ”Kör för DalaFrakt”.
– I dag har vi haft besök i vår monter av personer som vill köra för DalaFrakt. Då har varit bra att kunna dela ut vår specialfolder om att köra för DalaFrakt, säger Roger Odheden.
Trots regnet, som stundtals vräkte det över Borlänge, var stämningen god bland utställarna. Där fanns representanter från Transportarbetareförbundet, Transportföretagen och TYA. Dessutom fanns flera lokala aktörer på plats.
– Det fina är den goda gemenskapen oavsett om vi är konkurrenter eller inte. Det viktigaste är att denna dag lyfta fram yrkesförarna, säger Roger Odheden.

Postad i: