DalaFrakt utför snöröjning till vindparken

DalaFrakt snöröjer till vindparken

För att vindkraften ska fungera behöver driftteknikerna kunna ta sig till vindparkerna. Vi på DalaFrakt är stolta över vårt uppdrag att hålla vägen till Bösjövardens vindpark fri från snö och sandad.

Viktigt att elproduktionen fungerar

Det är ingen överdrift att påstå att samhället och medborgarna är beroende av el. Nu mer än någonsin är det viktigt att elproduktionen fungerar som den ska. Vindkraften är en viktig del i detta, och det är förstås avgörande att de som jobbar på vindparkerna kan ta sig till jobbet.

På uppdrag av vår kund OX2 står vi på DalaFrakt redo att röja vägen upp till Bösjövardens vindpark, som ligger i norra delen av Mora kommun. Dess högsta punkt mäter 688 meter över havet. Vindparken ligger närmare Älvdalen än Mora, på markyta som ägs av Östnors Gemensamhetsskog. Där finns åtta turbiner som tillsammans kan producera 68 GWh i energimängd.

Vindparken i drift sedan 2015

Ägare till Bösjövardens vindpark är Polarkraft, Sollentuna kommun, Sollentunahem, Sollentuna Energi och Miljö och Bösjövarden Vindturbin 5. Den har varit aktiv sedan 2015.