Positivt resultat för DalaFrakt

Efter sex förlustår i rad gör nu äntligen DalaFrakt ett positivt resultat.
Det var den stora nyheten när Dala Frakt nyligen hade stämma i Rättviksparken.
Det var ett viktigt besked som ger en stark signal att det hårda arbetet med kostnadsreduceringar och effektiviseringar i organisationen gett resultat.

DalaFrakt stämma 2014
Deltagarna i DalaFrakts årsstämma som fick information om att äntligen gör DalaFrakt ett positivt resultat

DalaFrakts VD, Mats Aspemo, betonade dock att DalaFrakt är på rätt väg, men det återstår mycket hårt arbete och flera utmaningar innan man definitivt kan säga att trenden har vänt.
I samband med stämman rapporterades att affärsområdet Flis och Industri uppvisar fortsatt tillväxt medan det arbetas med en utvecklingsplan för affärsområdet Anläggning och Miljö. DalaFrakt har tillsatt en referensgrupp som tillsammans med ledningen för bolaget ska hjälpa till med synpunkter om utvecklingsområden för affärsområdet Anlägging och Miljö.
Stämman genomfördes i en positiv anda med framtidstro, valde också om den sittande styrelsen som ser ut såhär:
Kjell Åman (ordförande), Christer Brushed, Lennart Sundgren, Linda Björs, Peder Flygt, Ronny Wik, Stig Modig. Suppleanter är Göran Dahlström, Anders Joon och Leif Säll.
* * *
Stämman var en del av en aktivitetsdag som innehöll flera utvecklingsarbeten för DalaFrakt. Två föreläsare fanns på programmet: Lars Erlman, som talade om att ha kunden i fokus, samt Lars EG Andersson som är arbetsrättsexpert från Bilarbetsgivarna.
* * *

På kvällen hade DalaFrakt en trevlig julfest där Karin Lundqvist fick ta emot ett kreativitetspris för bland annat ha bidragit till en härliga slogan ”DalaFrakt – vi har ton för framtiden” som sitter på den nya 74-tonsbilen samt ett kundmagasin som skrevs i höstas.

Kreativitetspris 2014
I samband med DalaFakts julfest delade Mats Aspemo ut ett kreativitetspris till Karin Lundqvist, som bland annat ha bidragit till den härliga slogan ”DalaFrakt – vi har ton för framtiden” som sitter på den nya 74-tonsbilen.
DalaFrakt julbord 2014
Hungrigt folk från DalaFrakt vid julbord.
DalaFrakt julbord 2014
Trevligt folk från DalaFrakt träffades i samband med julfesten