Lennart – ny kraft i DalaFrakt

DalaFrakt ska bli bättre på att både sälja in och genomföra både privata uppdrag och större jobb inom affärsområdet Anläggning och Miljö.
Därför blir nu Lennart Nyling, 51, en viktig förstärkning i organisationen.
– Jag ska bli en länk mellan DalaFrakt och våra kunder. Det kommer att bli en spännande utmaning, säger Lennart Nyling, som börjar jobbet i april.

Lennart Nyling
Lennart Nyling förstärker DalaFrakts verksamhet inom Anläggning och Miljö.

Genom Lennart Nyling är tanken att DalaFrakt ytterligare stärker kedjan från säljjobbet, som leder till uppdrag, till själva genomförandet och uppföljningen.
Tanken är att Lennart Nyling ska hjälpa Dala Frakts medleverantörer att driva entreprenader, säkerställa att jobben hos privatkunder utförs på bästa sätt samt organisera användandet av fordon och maskiner. Rätt maskin ska vara på rätt plats.

– Alla uppdrag är lika värda, oavsett storlek. Personligen tror jag att vi står inför en växande privatmarknad, speciellt i Falun och Borlänge. Där känns det som regionen får vara beredd på en återhämtning efter skid-VM när det gäller de större entreprenaderna. Samtidigt tror jag att antalet privatkunder kommer att bli fler. Här måste vi vara beredda att möta en stor efterfrågan, säger Lennart Nyling, som förklarar att privatmarknaden kan innebära många skiftande uppdrag.

– Det kan vara allt från att göra en husgrund till ett par som ska bygga sitt första gemensamma hem, till att renovera husgrunder i äldre fastigheter. Eller montering av avloppssystemet Ecobox.

Lennart Nyling är bosatt i Svärdsjö och har i 15 år drivit ett företag som bland annat utfört grävtjänster. De senaste fem åren har han varit arbetsledare på Peab inom drift och underhåll. Den bakgrunden gör att Lennart Nyling har en stor erfarenhet av att leda och driva större uppdrag. Precis en sådan kraft som kan utveckla DalaFrakts tjänster inom det här området.

Lennart Nyling kommer att ha sin bas på DalaFrakts kontor i Falun.

– Där blir mitt kontor, men jag kommer att ofta vara ute på fältet för att träffa kunder och på plats följa utvecklingen av våra uppdrag. Här tror jag att min yrkesbakgrund kommer ha en stor betydelse. Jag kan maskinbranschen vilket gör det enklare att kommunicera rätt med både våra kunder och medleverantörer.