Landshövdingen besökte DalaFrakt

Landshövding på besök
Dalarnas landshövding Ylva Thörn har besökt DalaFrakt. Här omges hon av medare i DalaFrakt. Fr.v Crister Ringtjärn, Linnea Färndriks, Ola Engström, Mats Aspemo och Thomas Jonsson.

På tisdagen fick DalaFrakt besök av Dalarnas nya landshövding Ylva Thörn.
Besöket, som var planerat till en timme, men drog ut på tiden på grund av trevliga möten med medarbetare och givande samtal, gav landshövdingen en bild av hur man i dag driver ett modernt transport- och anläggningsföretag.

– Jag fick flera positiva intryck av DalaFrakt. Mycket därför att företaget jobbar konkret med miljöfrågor, som är en viktig framtidsfråga för transportsektorn, sa Ylva Thörn efter besöket. Hon fortsatte:
– Jag noterade också att DalaFrakt verkligen arbetar med att utveckla sitt företag genom att ge god service och erbjuda hög kunskap kring sina tjänster. Här finns ett intressant framtidsperspektiv inom verksamheten.
Detta är ett led i Ylva Thörns ambition att resa runt så mycket som möjligt i Sverige för att träffa de som bor och verkar i Dalarna.

Mats Aspemo, VD på DalaFrakt, var nöjd efter samtalet med Ylva Thörn:
– Vi hade många intressanta diskussioner ur ett samhällsutvecklingsperspektiv. Branschen har nu flera utmaningar och den här typen av bolag har historiskt sett varit lite för passiva när det handlat om att driva frågor och ta ansvar för sina verksamheter.

Landshövdingsbesök
Jonny Plassgård visar landshövdingen Ylva Thörn detaljer inom DalaFrakts ledningscentral.

– Vi hade också en intressant diskussion med Ylva Thörn om vårt företag, samhällsutveckling och branschens kopplingar till myndigheter och samhälle. Där är ju DalaFrakt inne i en intressant fas där vi vill se oss mer än bara en bil- och maskinleverantör.